14 Weeks

Ada cara tak nak kurangkan sembelit? Minum air sampai dah kembung perut tapi masih sembelit hari-hari.

29 Các câu trả lời

Saya makan Buah Naga dan Buah Oren.. Kalau Oren tu 1 biji sehari pun dah cukup.. InsyaAllah tak sembelit.. 🤗 Buah Naga tu memang padu perginye.. makan separuh pun confirm buang air lancar.. tapi tu saya lah.. huhu.. Boleh cuba2 ikut kesesuaian sis 💕 Minum air banyak pun iya juga..

Saya awal pregnant pun ada masalah sama. Saya ada baca minum sesudu pagi dan malam olive oil, almanna dan madu bersama air. Alhamdulillah so far tak sembelit dah lepas sekali kena awal prengnant. Kesan tu tak drastik,yg penting kena konsisten. Cuba dulu ye.

Saya sembelit jugak.. sampai darah2.. lepas saya beli esp tu minum. Alhamdulillah tak sembelit.. membuang pun elok je hehe.. husb pun cakap suruh saye minum smpai beranak.. mmg bagus. Dah takde sembelit2..

4y trước

Ye betul. Sebab saluran tu yang luka.. awak setitik je kan.. saya banyak titik dia keluar.. mmg teruk. Trlampau keras sgt.

Sy haritu makan buah betik sis dgn minum air banyak. Dan minum MKDI sekali. Fuh lega lawas je. cubalah sis

minum air masak banyak,banyakkan makan buah buahan .sis blh try makan buah prune sunsweet

Sy amal mnum susu n jus delima gulsan jer alhamdullillah laa dh 34 week xda smbelit..

Sy mkn nie alhamdulillah lega. Selain tuh boleh mkn betik, bayam and buah plum

Saya byk amik buah & air putih. Alhamdulillah setakat ni takde sembelit

Hi mama. Makan papaya and pisang. Boleh bantu kurangkan sembelit.

Sy amalkan makan pisang dan makan Yogurt. Alhamdulillah menjadi..