baby 3 bulan batuk kahak

ada cara tak? dah buat mcm mcm tak jadi 😭 kesian dekat baby.

3 Các câu trả lời

Baby sy usia 50hari kena batuk n selsema.. baby mmg tiada ubat, cuba buat tepuk percussion utk longgarkan kahak, baby muntah lagi bagus biar kluar lendir2 kahak tu.. tidur cuba naikkan sikit kepala baby biar die selesa.. Kalo masih xmembaik bole bawa ke klinik utk nebulizer (cairkan kahak) dan sedut kahak..

untuk baby 3 bulan tak Dee ubat..sama ada sapu minyak bwg putih kat dada, buat tepuk percussion, di samping itu, persekitaran rumah mestilah bersih, tiada habuk/ asap rokok / asap pembakaran…

sis da pergi klinik /hospital ke?