Susu

Hello. Ada cadangan tak jenama susu yang sedap dan boleh diterima tekak orang yg xsuka minum susu ni? Sy memang sejenis xsuka minum susu kecuali susu coklat tp sebab dah pregnant ni kena juga minum susu tp takut nak minum susu coklat sebab high level of sugar kan. Dah la nak consume setiap hari😩 ada cadangan tak? Atau cadangan nak dapatkan sumber kalsium selain susu?🤔

12 Các câu trả lời

Sis boleh cuba beli Supplement Calcium di Farmasi ataupun kat Watson. Calcium tu pengganti susu kalau sis jenis yang tak minum susu. Kalau sis minum susu pun sama juga function dia nak bagi baby cukup kalsium and Mamy punya kalsium pun tak kurang. I consume supplement Calcium + D3 brand blackmore. Jaga juga gusi sebab bila gosok gigi penuh darah dalam mulut. Since consume calcium, Alhamdulillah maintain je, baby pun lasak nau nau dalam perut gerak2 😝

saya pun macam sis..jenis x minum susu.. kalo blh minum pun perisa coklat tu pn cari yg xde bau susu..🤭 tapi skg sy try susu mamadil yg perisa coklat tu.. dia pakai susu kambing.. sy blh minum sbb xde bau hamis susu tu.. letak air byk2.. rasa mcm milo tawar utk sy.. hihi.. ada bau habastussauda sikit2..

sy je minum susu hl perisa strawberry . pst minum gooday perisa coklat . misi kate tk kesah pun nak minum susu ape . tak mnm pun boleh tp gantikn lah dengan minumnn / makanan laen . minum air soya pun okey jugak kalau tekak tk boleh terime air susu

Bagi saya susu good day x manis... Lagi prefer dari susu kotak kecik dutch lady, marigold n yg laen2 tu manis.. Good day punya susu sedap pun sedap ada green tea, strawberi, coklat

3y trước

kan ? goodday sdp kan . murh pn murh . kotak besr bru 5rgt hhee

saya suggestkan susu lazz sis. sbb kurang manis. lagipun ada bnyk flavour boleh pilih. sblm ni saya minum enfamama, sedap tp manis. skrg saya dh tukar susu lazz 😋

Sy minum annum alergi cirit birit, susu kurma pun cirit birit, minum hl rasa ubat piaw, sy minum dutch Lady tapi susu, tak prefer coklat atau strawberry

Try susu HL . Lepas 4 bulan saya try susu multivita yang jenis debu. Susu tu rsa best mcm vanila.

klau xboleh mnum susu,sis mintk ubat kalsium dgn nurse dkt KK.

Sy minum susu HL coklat je sis. okay..

4y trước

Owhhh ok sis thank youu☺️☺️

Sy minum fresh milk farm fresh