Susu

Ad x ibu2 yg pernah rse susu sendiri?? Ape rse ye?? .. Sye x pernah rse dan ingin tahu jdi sye minta cik suami tolong rse.. Kate nye manis2 buah.. Kate nye "patut lah ank suke ngempeng" Bole ibu2 share?? Mne tahu ad rse lain ke

31 Các câu trả lời

Susu badan sendiri kene rasa okay. Bukan diteguk mcm kita minum air. Beberapa titik utk rasa, lebih2 lgi utk ibu yg pam susu ke, sbb nak tahu susu tu ok ke tidak. Saya penah rasa, ada sekali susu masam. Nasib xbagi anak lagi. Dan rasa dia berlemak dan sedikit manis. Sebabtu ada lagu, Susu lemak manis, santan kelapa muda ☺️ kenapa perlu geli? Sedangkan susu tu keluar sendiri dr badan kita.. suami nak rasa susu kita? Silakan. Boleh je takde masalah. Asalkan dia minum tidak memudaratkan utk bayi. Lgpun, sape je nk minum smpi kenyang. Suami saya penah rasa sikit, melalui botol susu anak. Dia titikkan. Dia kata belemak. Takde salah pun. Baguslah suami nak tahu. Klu yg lain rasa geli, silakann. Jgn kecam org lain. Dia hanya bertanya shj. 🥰

5y trước

Kan sis. Adoi. Bagi saya bukan dia tanya tu soalannya pelik2 sngt punn. Kita pun boleh menilai soalan tu. taktahula pada pandangan org lain cemana. Hehehe 😅

Masa sa susu anak, keluar susu d sblh kiri.. Mula2 sa biarkan ja. Lap jg dgn kain. Tp bila sa nampak semut mula hurung tu bekas susu, sa tertarik pula.. Sa mula bfikir"apa agaknya rasa susu ni? Kenapa semut suka dgn susu tu?."last sa pn try rasa susu yg menitik kluar.. Rasanya manis tp taklah Manis sangat. Manis yg sederhana ja. Lps tu bila bby habis menyusu sa hidu mulut bby, mmg bau susu.. Bila susu yg sd kering melekat d baju sa hidu balik, baunya manis mcm bau perfume buah2 tu. Hehe.. Tu ja la yg mampu sa kongsikan. Lg pn ni anak pertama kami..

Yup saya rasa susu sendiri lagi2 kalau yg pam buat stok susu utk anak. Memang kena rasa. Kita xthu cara simpan salah atau peti ais org buka tutup, boleh buatkn susu rosak. Jd kita rasa sedikit setitik dua. Kalau xrasa n susu tu rosak mcm mana? Geli tu belakang cerita yg penting kita bg susu yg terbaik utk anak. Susu tu rasa manis2 😊

5y trước

Betul. Knp kne geli. Sdgkn susu tu dr badan kita jgk. Dlm hidup ni, kita klu xtahu n xcuba, kita takkan tahu sesuatu bende tu.

Baca soklan ni teringat sorg manager tmpt saya bekerja dulu. Dia pam susu badan dia. Susu dia byk. Baby dia x habis minum. Dia buat milkshake susu tu pastu dia minum. Dia kata sedap. Dia kata dia xnk mmbazir. Susu tu byk kebaikan tapi bagi saya.... Tak tergamak nak minum susu badan sendiri.

Makcik bkn nk kecam.. Xtau nk gelak ke.. Nk jawab ke.. Nk geli ke...😂😂😂 Tgh pikir ni... Seumur hidup mmg xpernah pon terpikir nk rsa susu sndr.... N rsa geli nk suh suami minum susu tu.. Tu je makcik nk bgth.. Yg lain terpulang atas tuan bdan la.. Nk buat kuih ke nk minum..

Kenapa sis nk thu susu badan sis manis ke tawar ke 🤣bby tu bukan tahu apa pun tahu ye dapt minum air susu ibu ye da cukup adui pula tu sis suruh suami rasa tah pe pe je mmg kene kecam cm ni sis soalan ni kalau pergi tya dktor atau nurse mmg tak pasal kene bebel 🤣

5y trước

Idiot. 😒

Rasa, xde rasa pun.. Bau dia seakan bau drh kita, dan setiap susu kita tu adalah drh kita utk ank kita. Syukur jika ank mnyusu bdn, ank sya 2mggu di luar trus msuk NICU dan dia xblh mnum susu bdn d sbb kn allergic lactose 😔.

Xda rasa pun, cuma nya mcm belemak sikit..mcm air santan.. Kalau ibu² breast pump memang patut rasa tuk tau ok atau x susu yg suda d freeze before bagi baby... Ibu² kena tau apa rasa dia ya.. Spya tau susu ok ka x..

5y trước

Betul tu, bukan kita nak teguk pon, just nak tahu n takut kalau2 ade rasa yg berbeza, takut pulak nt berbahaya utk anak yg minum

Sory mamy tapi kalau tengok google la kan kalau suami terminum susu badan kita kira tak patut sebab susu badan hanya untuk anak² kita lebih terang baik mamy tngok sendiri google apa hukum suami terminum susu badan isteri hehe 😊

5y trước

Suami nak minum susu isteri tu boleh je. Asalkan tak mudaratkan baby tu.

Perna rasa...rasa dia manis2 sikit..lepas tuu ank no 4 sya ckp rasa dia mcm air kelapa...lucu..😂😂😂