baby boleh tengok handphone or tv ka belum ? my baby just 4 months

about baby . watch television

20 Các câu trả lời

Please no sis 😢 umur baby 4 bulan lebihkan rangsang motor skills die dulu. No any gadget sampai umur die 12 bulan sebaiknya . Termasuk tv dan phone. Its for healthy mind and motor skills baby .. sis cuba follow teacher ina di fb , dan baby language di fb.. ada info dorg update apa yg kite kene rangsang utk baby ikut umur dorang.. all the best sis ❤️ sampai masa nanti dorg sendiri nak tgk gadget. Hargai moment2 dorg x pandai tgk gadget lagi ni 😘

same. 🙋 even tak tunjuk kat dia pun dia sibuk2 nak tgk phone kita. pastu skrg pengasuh suka bukak kartun kat tv. bila balik, saya jarang bukak kartun dah. saya pulak jenis tak reti nak main dgn baby, baby cepat bosan kalau duduk berdua dgn saya. tp kalau kat luar, saya akan bawak mainan byk2 bg dia main, mcm buku alphabet ke, teether ke, kalau kat rumah, tunjuk flash card.

anak saya da masuk 3bulan..bg tengok tv sbb dlm bilik ada tv(jarang keluar sbb dok umah mertua)tapi dia sendiri yg tak mau tengok..so kita baringkan dia berlawanan dari tv..hhu..better jngn ajar la bg je menan lembut2 ke😁(kes kita xde menan nak kasi dia)so..mana boleh je😂

kakak sye cerita anak ken husband dia dh juling n rabun sebab kerap sgt dgn phone, dia adbace better dont, dia pun bukak tv hari minggu shj. malam study. baby sye pun nk 4bulan lbh kan dia main dkt play gym dia and knlkan dia warna

better jgn bg dua2 dlu...tak baik utk perkembangan bby..biar bby bljr dgn bnda2 disekeliling...so bila besar bby senang nak terima persekitaran tanpa bergantung dgn gadget..

Mata baby ni focus warna, if terlebih cahaya boleh rosak saraf mata, bab hiburan tunggu diorang besar sikit. Now diorang suka gerakkan, suara and pelukan.

6y trước

okayyyy thankyoyyu

baik xperlu.. jangan menyesal macam saya.. baik susah dulu dari menyesal kemudian. huhu.. dulu beri anak phone sebab nak masak kerja rumah. etc..

baik jangan bagi dia tgk tv dan hp sbb ada radiasi blh menyebbkn kanser mata so x digalakkn better bagi dia barang mainan senang dia main

tengok tv org phone dlm jarak yg dibenarkan.... elok sebenarnya bg image yg berwarna utk baby. saya doktor pernah bg flash card lg..

tv boleh la kalau jauh . sebab dia nampak warnawarna tu .