Boleh ke first trimester pergi rumah hantu?

Hi, 8 weeks first pregnancy here. I nak pergi ke rumah hantu (Hauntu), but baru perasan ada concern for preggy mommies sebab libatkan crawling, etc. Tapi baru ni I pergi hiking 3.5km alhamdulillah macam okay je 🥹

5 Các câu trả lời

biasanya peggy mom tak dibenarkan masuk sebab tak nak nanti nampak hantu jadi terkejut sampai berlari terjatuh. dah jadi bahaya pada diri dan kandungan. kalau sis bukan jenis penakut dan cepat terkejut, pergi je 😊

Dlu tyme sye preggy pun tringin nk tgk wayg cte hantu.. tp member sye pesan, preggy2 nie tgk benda2 yg indah2 je.. tkot tkenan kte nye.. sye pun ok je klu x tgk cte tu, xde la tkenang2 kn so sye pn x tgk la..

3mo trước

saya time dah hujung2 3rd trimester teringin nak tengok cerita hantu. tapi memikirkan nanti kacau oxytocin production, makin lambat pula bersalin kang (itu pun dah overdue seminggu lebih). lagi satu risau nanti duk hospital sorang2 teringat2 dah takleh tidur. kitonyo penakut 😅😂

boleh je nak merangkak awal2 ni kalau awak masih selesa tak ada masalah. unless kalau awak risau nanti off balance, terjatuh ke time berlari2 etc, better jangan.

Berani ke? Tak kesian ke dkt bby nnti. Takut awak terkejut dgn bby2 pun terkejut.