Morning Sickness

7weeks already but no loya, muntah,mual and so on. It's normal?

52 Các câu trả lời

Ye..normal..sy 4 anak sebelum ni xde rs morning sickness..sihat walafiat smp bersalin...yg ke5 ni br rs..loya mual semua Ada..bau wangi dikata busuk..durian jgn masuk dlm rumah...masuk trimester kedua teringin plak nk mkn durian..🤭🤭nk plak durian kg..xnk mustang king n D24..durian kg br berbunga plak.. mcm2 ragam..

kite geng.cume sy sakit kepala huhuhu.mcm ditekan2 tp sy tetap hepi sebb sakit kepala tande hormon mgandung.pmbawakan budak.jdi jom..begmbiralah kite hadapi segala alahan haahha.semakin teruk alahan kite alami.bermakne semakin siht n lncr pkmbngn kndungan kite.mgikt fakta yg sy prnh bc la.hihi.

sama sy 6w3d lngsung xde muntah cuma kerap sakit kepala. bila petang start lemau je nk merap dgn hubby lembik betul bila mlm. perut kdg2 sengal sikit je tp xseteruk sy sngugut dlu. breast lgsung xbleh sentuh huaa pinggang pn sengal bila mlm.

6y trước

sama laa, sakit kepala tu mmg xboleh bawak bincang plus batuk jee

Normal. Pembawakkan baby ni setiap org lain2. Bersyukur je. Ada org awal2 tak ada alahan. Dah penghujung mngandung teruk alahannya. Saya pun bersyukur sbb dari awal tak ada alahan. Harapnya sampai bersalin tak ada apa. Mudah2an semua selamat sempurna.

pregnant ank sulung. sy takde loya or muntah lngsung. sgt2 enjoy smpai brsalin. baby boy. tp utk second pregnancy ni since awal 4week lg sy dah mual2 n loya tak kira wktu.. hopefully ni simptom baby girl. hehe. btw enjoy your pregnancy journey.

5y trước

Sama lah, sy pun nak baby girl juga 👶💞

normal kot.. sbb sy pn cm 2.. now da 8weeks 5day n alhamdulilah xde loya,muntah n yg swaktu dgnnya. cuma kerap ngantuk je n selera mkn lak slalu on off. kdg selera sgt nk mkn. kdg 2 xtrse lgsg nk mkn.

sis. if xd....bersyukur. kami yg rasa ni....menghitung hari bila nak berakhir. i alami for all my kids. kali ni i harungi lg demi mencari seorang girl. kegigihan seorang ibu mencari kwan nye.🤣

normal tu, sbb awal lgi... mcm saya start muntah,pening, loya, mual since 5 weeks... sampai kndungan saya 23 weeks skng still muntah... tpi tk teruk sngt... tak pagi, malam lh jawabnya...

Normal sis. Mcm saya 6 weeks dh start alahan. Alhamdulillah kejap jaa alahan.. skrang masuk jaa 8 weeks alahan slow2 hilang dh.. Tpi tk thu kedepan mcm mana plak huhuhu 😅