Hi. Mom. Nak tnya. Normal ke xde alahan. Pregnant kan anak 1st dlu alahan teruk. Kali ni xde lg.

15 Các câu trả lời

Sy mula2 pun tak ada alah. Hampir rasa riak dan takabur sbentar sebab rasa org lain over mengandung nk muntah2 aku rilex ja. Ya allah kemain riak time tu. Hahahhaha tp datang second trimester muntah smpai lebam muka🤣 tuhan nk balas sekejap ja atas donia 🤭🤭🤭 so normal sis. Jgn risau nnti mesti ada alah wlaupun sikit

rasanya awk awal lagi kut, sbb sy mcm awak, anak sulung alahan teruk, anak no 2 sy ingat tak alah, Rupanya masuk 3bulan baru start alah teruk ... tp setiap anak kdng tak sama..Boleh jadi awak xalah pun jadi jga

Alahan ni tak kira waktu. Ada yg awal, ada yg tengah, ada yg akhir trimister. Ada juga alahan sepanjang kehamilan dan ada yg tiada alahan sepanjang kehamilan. So normal.

sy pregnant xalah sgt... habis2 sensitif bau masak2, bau lori n minyak masak bau. yg lain2 mcm muntah, sakit blkg, sebu perut, mengidam mkn tu suami.

sy dpt tau pregnant pun xda simptom tu pon blom lewat period ..msuk 7week ni dtg dah loya pening nye ..nyesal pulak ttnye tnye psl alahan😅

tiap pregnancy berbeza²..macam saya anak 1st sampai anak ke 3 ada alahan..yang ke 4 langsung tak ada 😊

Mungkin normal untuk sesetengah orang Saya pon masa anak pertama alahan teruk Anak kedua takda alahan

lain anak..lain caranya sis..saya 2 girl smua tak ada alah..ni insyallah boy mcm2 alah

normal sngt tkde alahan , sy 1st & 2nd ni pun tkde alahan 😅

normal sis. saya tiga anak alhamdulillah tak de alahan.