perut kecil

4 bulan mengadung tp perut kecil. Sy tgok org lain 4 bulan mcm dl 6 bulan perut. Norml je kan. #sulung

74 Các câu trả lời

normal sis. badan kita taksama dengan orang lain. even saya time pregnant 8 bulan lebih pun orang ingat saya baru pregnant 4 bulan, sebab badan saya kecik. tp ada je badan kecik perut besar tapi nak ke susah nak beranak nanti plus kena czer or anything else. maaf saya cuma cakap bukan mintak plus bukan doakan. bersyukurlah besar ke kecik, takkisah yg penting baby sihat. saya pun first baby jugak, yang penting senang nak beranak. baby saya scan 2.5kg tp kluar 2.4kg. walaupun berat kurang tapi saya bersyukur jugak Allah permudahkan, baby takde jaundice. alhamdulillah skrg dh 6 bulan lebih, beratnya masya Allah. taklarat mommy nk angkat. btw, saya doakan sis and mommies TAP sihat, kuat dan dipermudahkan segala urusan untuk mommy yg tengah pregnant plus yang masih bersabar menunggu. in shaa Allah. Allah permudahkan segalanya. ♥️

Normal.. Tak perlu nak risau.. Asalkan setiap kali checkup doktor kata anak membesar dgn elok ok.. Setiap kali bila scan tu tanya dr. anak membesar sesuai tak dengan bulan kehamilan saya? Jangan kisah sgt dengan cakap org its normal.. Yang penting jaga kesihatan makan makanan sihat.. Makesure hb ok & jgn lupa folic acid..

Iya sis. Saya masa preggy yg sulung pon bump tak berapa besar, lahir2 je 3.2kg. Yg second preggy ni pon sama je rsaa. Tapi tulaa mulut org takleh nak tutop. Sibok busy body pasal perut. Kdang tuu meluat dh rsa nak bercakap dgn org 🤷🏻

1st baby kot.. sama dgn sy.. dh 8bln nak masuk 9.. org tak caya sy dh cukup bulan.. smpi ckp sy tipu diorg.. kdg tu rasa nk aje jwb.. nk suruh sy pam ke perut ni bagi besar baru nmpk 8 bln.. 🙄 pk balik myb sb sy kurus n tinggi kot..

Saya nak msok 5 bulan pon org kata perut kecil, mybe sbb saya suka pakai pakaian yg besar..perlu ke kita pakai pakaian kecil utk mnampakkan babybump kann..hehe xpela sis yg penting baby dlm kndungan kita sihat kan..#1stbabytoo 🤭

Saya nak masuk 6 bulan baru nampak cam ibu pregy..tp tu pun x besar mana..cam pregy 4 bulan je org kata..tp bila masuk 8 bulan..besar la pulak..nak jln cam peguin dah hu..hu..mujur perut je besar..badan cam tu je..x mengembang ...

Mcm sy start msuk 5bulan cepat sgt perut membesar smpai over lak rasa 😭 org kata mcm ngandung kembar.. perut yg cantik dijaga msuk 7bln pecah2 dah wlaupun x garu.. sis nk yg mcm tu ke? Bgi sy biar kecik jnji bby sihat..

terkadang mmg sentap bila org tegur takde cara tuh kan... 🤣 Kita nii yang main dgn babybump kita, kita yg rasa n bawa dia kita tahu la dia bsar mana.. lgilah klu badan pun cikeding.. Tp alhmdulillah bby sihat ja

Ikut badan jugak..saya yang badan berisi ni,baru 3 bulan,dah nampak perut...sampai misi tanya,kembar ke..Alhamdulilah baby ok..yang penting jaga kesihatan selalu...

Sy 4 bulan baru je pergi check perut nurse cakap takbapa perut kecik ke besar asalkan baby sihat dan kita tak ada penyakit lain spt kencing manis ke darah tinggi ke