39w 1day tiada tanda ii

39w 1day XD tanda ii..ad tips x..risau kne induce je😭

6 Các câu trả lời

Saya due 5/7. Alhamdulillah selamat bersalin 28/6, week 39.. sebab risau kene induce, so start week 37 saya banyakkan berjalan.. tapi takde turun tanda lagi.. dua hari sebelum bersalin saya sempat exercise gym ball.. esoknya start contraction dan turun darah, contraction makin kuat, terus ke hospital waktu malam. Doktor check ada bukaan, 1 cm, kene admit ward.. kul 12 check 5 cm.. 1.50 pagi air ketuban pecah, bukaan penuh terus ke labour room. Alhamdulillah selamat bersalin normal 2.13 pagi..

saya dah keluar darah, bukaan dah 2cm since 23/6/23. tapi statik lagi takde progress bukaan sampai skrg. masih kerja macam biasa, exercise butterfly tu selalu buat, skrg pakai pad sbb nak monitor kot air ketuban pecah sbb so far takde sakit contractions ke apa. risau juga kena induce. ada GBS so doktor tak kasi overdue, nnt kena serah diri next week. harap dapat normal. moga urusan bersalin kita dipermudahkan aamiin

Sy time anak first dulu byk pusing2 keliling kawasan rumah, main badminton, naik motor. Lepas 2-3 hari terus beranak. ☺️ moga Allah permudahkan urusan sis.. jgn lupa byk kan makan kurma.

sama sy. harini genap 39w. takde ape2 tanda lagi.. padahal dh banyak jalan, bersama suami, excercise. dh pujuk2 dia pon sama jugak…

Saya pun dah 39 week tak ada tanda lagi.. semua benda dah buat.. dah pujuk tapi baby masih santai dalam perut.. 4/7 ni dah kena masuk ward..

12mo trước

sama la tarikh serah diri, bsalin hospital mna

buat exercise, jln2 mall, bsama suami. sbnrnya induce tu tak ada apa2 pun. xperlu risau. yg penting ibu dan ank selamat.

12mo trước

betul..induce tu x sakit pun msa doktor nak msukkan, dia mcm doktor seluk ja kat bwa sama dengan cek bukaan ja. Sy induce pertama x terasa lg contraction, induce kedua baru ada rasa contraction .. bila rasa contraction makin kuat, jgn baring.. buat senaman ringan2, makan secukupnya bagi badan ada tenaga ..minum air suam/panas.