Bersalin Normal slepas ceaser (VBAC)

35w , first baby bersalin ceaser .. scond baby ni nak try bersalin normal.. ada tips tak ? ##SeriusTanya #bantusharing

4 Các câu trả lời

sis mcm saya , doc suruh try normal dulu. walaupun gap anak 1st dgn 2nd xcukup 2 tahun. (gap 1y8bulan) . saya skrg banyakkan cari ilmu dekat youtube, tiktok. aktifkan bgerak dgn exercise sikit2. hope nanti boleh branak dgn mudah. aamiinn

kalau ank kedua xde mslh mse kndungan . InsyaALLAH doctor suggest normal. mse Anak kdua Sy normal, Sy mnx suami doakan Sy murah bersalin normal , pastu kerap bersama masa last 2nd week.

gap brp tahun tu sis, sy anak first czer, anak second normal tp gap mmg jauh la, 4tahun lebih .. tu pun doc kata 50/50, cuba dulu .. alhamdulillah Dipermudahkan

2mo trước

Sis bagi la sya tips bersalin normal anak second niy...sebab anak first sya emergency ceazer jarak 4 tahun jugak la so rasanya boleh x sya cuba dlu normal

sama sy pn x cukup 2tahun.. 1y 4m dh lekat.. risau sngt2

3mo trước

kan insyaallah aamiin...