mengeras

33 week dh start mengeras kee ? normal ke

65 Các câu trả lời

sya semalam.. rasa mcm ada contraction.. rasa nk nangis sbab sakit sngt.. baby mengeras.. tpi sya ckp dkat husbnd, mungkin baby nk betulkn kedudukan je.. sbab ank pertama pn prnah rasa mcm tu.. tpi sbab x da pengalaman lgi, trus jln pgi hospital..😂 sekarang ank ke 2 ni, sya ckp dkt husbnd tunggu smpai sakit berulang2 n pecah ketuban bru jln..syukur tngh mlmnya tu sakit brhenti.. cuma tu la.. kadang rasa jga baby mengeras2 klau bnyk berjln.. da rasa sngt baby turun.. sbab sakit bila bjln.. sakit dkat joint peha.. klau nk brjln pn rasa mcm jln mengangkang pula..😂😂 sakit bahagian kelengkang tu..

1y trước

sma sya sda 33 week 4 hri part mngras n ank kdua

assalam nk tnya saya mmg ada keputihan sebelum ni dan positif gbs ada tak ibu ii yang ada pengalaman sama mcm keadaan saya sekarang saya punya keputihan kul 2 pagi tdi turun mcm air kencing dan cair x dk bau pastu dia cuma akan turun sekejap lepastu dlm 4/5 minit tu stop lepas pada tu baru turun balik kandungan saya baru 33 minggu kalau ikut kiraan tu tpi x de rasa sakit apa ii baby gerak ok cuma hrini dia x aktif sangat mcm sebelum ii ni pun ada jaa hari dia aktif dan tak aktif tpi dia sentiasa ada pergerakann klau saya ajak borak

2y trước

saya pernah alami keputihan msa 5bulan .. prgi hospital doc bagi ubat.. dulu mereka pun ada seluk mulut itik besi tu.. tapi skrngg dh okey.. dh nak msuk 34w

Saya anak ke2 34week dh bersalin…mlm je mengeras2 g kk bgtaw..kk refer hospital..bila smpai hospital doctor check jalan dh 3cm..tapi xde rasa apa2..seminggu jugak admit wad..last2 induce pon sama xde rasa sakit..induce kali ke2 x smpai 3jalan terus bersalin..

2y trước

berat bby brp

Mengeras dalam minggu 33-34w dikira false contraction atau Braxton-Hicks contraction. Berlaku sbb rahim tgh buat training and prepare utk lahirkan anak nanti. Contraction jenis Braxton-Hicks ni dia tak kerap berlaku and bukan banyak kali. Tapi kalau anda 38w-40w, dan contraction tu kerap, air ketuban dah kluar, tandanya nak lahirkan dah tu. Segeralah ke hospital.

Saya pun sama. Sy 33weeks. Selalu rasa tak cukup nafas. Kdg2 rasa nak nangis...

2y trước

sama lah kita pun rasa mcm tu

sama la , 33weeks 3days . rasa mcm dh engaged sbb ngilu kuat celah kangkang 🥲 nak bejalan mmg dgn susa payah . baring posisi apapun kena slow2 gerak sbb sakit . bila dia dh mengeras , smpi berpeluh2 menahan rasa dia tue .

2y trước

btul

Sama lahhh saya 33weeks 3days skrg pun kerap mengeras kadang rasa nk nnges pun ada ☺️ contraction pun dh ade sikit2 . Mcm 36weeks je ni beranak hahaha anak kedua kadang tk sama mcm anak pertama 😌

1y trước

maaf bertanya. perut mengeras tu mcm mna ye? seluruh perut tu ke terasa keras? sbb saya kdg dia keras sebelah kanan kdg sebelah kiri. jd sya anggap mungkin tu punggung baby🤭 saya first mom jd memang x berapa tau lg. skrg pun sya da 33weeks 3days

Pernah sekali masa 29w.itu pun sebab mkn banyak. Ni 35w x pernah, sebab dah cntrl mkn. Azab klu kena x blh bw bincang, duduk, jln, baring pun x selesa.

2y trước

betul² nak pulak dia bergerak² yg sampai terkeluar eh sakitnya la nahan .. x tau la yang mana yg keluar tu 🤣🤣

Saya pun dah start mengeras. Tapi sekejap je dlm 30 saat ke 1 minit. Bila mengeras kena sapu2 perut. Nanti dia akan reda

samalaa ,saya dah 32week mengeras sekali rasa tegang je bawah perut .. smlm chek perut , misi kata kepala dah kat bawah ..