Hai mom2 Bole tanya

32week,mom2 dh standby persiapan bby n mom..Musim covid ni klu mlahirkn mesti byk sop2 yg dtetapkan.Boleh x share pengalaman??

1 Trả lời

Sebelum tu, Puan bersalin kat mana nanti? Lain hospital lain sop. Kalau private, suami boleh teman kalau bersalin normal tapi mesti dah 2 dos la dan kena buat swab test sebelum tu. Kalau gov, suami tak boleh teman dlm labour room. Nak masuk dlm wad pun tak boleh. Tapi dibenarkan kalau nak azan @ iqamat kan anak kat 1 sudut ug disediakan kat labour room. Sy hari tu bersalin bulan 4 kat hospital U. Suami boleh masuk wad tp dibenarkan masa melawat je. Tak dibenarkan jugak teman dlm labour room kecuali yg berbayar. Prosedur sama mcm private la jd, kena buat swab test dulu

3y trước

iye kne ikut sop yg dtetapkan n moga dpmudhkn sgalanya..aamiin