GDM @ sangkut minum air gula ketika preggy

2mggu lepas minum air gula kali ke-2 ,result kluar hr ni sangkut nurse KK ckp kena kencing manis sbb bacaan 8.3 .Aduhhai.... buat BSP la,ambik darah la, lepas ni ade app.pakar pemakanan la,dan jumpe doctor.hr2 kena buat BSP sendiri 4xsehari...hurmmm...sapeade pengalaman x @ bleh share nasihat,pandangan @ape2 la berkaitan ...1st time kena xpenah kena lg.

2 Các câu trả lời

Kebanyakan ibu2 mngandung yg sangkut minum air gula akan buat benda yg sama sis. Mcm sya gdm on diet kena buat bsp sehari sblum checkup kira ok lah asalkan kita jaga pemakanan..klu tak jaga nti kena on ubat or insulin lagi susah.masa baru2 tu agak stress jugak dah lelama nti ok.sya dah ujung2 ni bacaan pun dah turun smpkan hypo..esok 3hb dah kena serah diri ..semoga kita semua dipermudahkan urusan.