Mengandung Luar Rahim Now Prgnant again !

2/7/2021 , saya baru lepas operation etopik (mgdung luar rahim) tiub sebelah kanan dah di buang , hanya tinggal tiub belah kiri sahaja .. mgdung luar rahim ini ank yang ke dua sepatut nye , ank yang sulung gugur jugak , mgkin takk ada rezeki saya so saya redho .. 10/8/2021 , saya datang period tapi takk tahu sama ada itu darah period atau darah spotting mcm toe , darah pown half mcm toe dekat pad , takk ada banyak sgt mcm darah period selalu .. darah toe keluar 6 hari sahaja so saya fikir itu darah period larh , sbb tarikh 10/8/2021 toe tarikh saya pergi jmpa doc pakar utk buka jahitan dekat perut saya , sbb ada terbuka sedikit masa operation itu .. selepas jmpa doc toe smpai skrg alhamdulillah takk ada masalah apa pown , tempat jahitan pown semakin sembuh .. now 6/9/2021 , saya sahaja try check upt sbb saya rasa lain macam , macam kuat makan sangat .. so decide utk check upt , sekali keluar dua line 😲 .. hati takk sedap jugak time toe btul ke dua line ini , time mgrib itu jugak ajak suami pergi beli prgnant test yg degital punya , sekali check btul prgnt , kuar 2-3 minggu dkt upt digital toe .. now saya bersyukur bila dpt kptsn mcm toe , tapi dalam masa yang sama saya takut sebab takut terjadi mcm dlu gugur .. now saya nak tanya siapa pernah alami mcm sya lepas mgdung luar rahim terus lekat dalam masa 2bulan lepas operation .. ??? sepatut nye orang ckp jarak kan 6bulan bru boleh ikhtiar hamil lagi kan ..

Mengandung Luar Rahim Now Prgnant again !
2 Các câu trả lời

Alhamdulillah tahniah. Terharu membaca kisah sis. Doktor ada ckp ke berapa bln baru ttc? Tapi takpela sbb dh conceive ^ ^. Syukur alhamdulillah. Semoga kehamilan normal & sihat. Kkk ipar sy ovari tinggal sblh je sbb dulu buang sblh yg ada cyst. Bertahun lamanya dia kahwin dgn abg sy baru dpt anak sulung. Sampai dia pernah cerita kt sy, yg dia suruh abg sy kahwin lain tapi abg sy tak nak. Dia ckp abg sy baik. Sy terkejut juga dgr dia prnh ckp mcmtu kt abg sy. Sekarang dh masuk 2 org anak dia sis. Jgn putus harapan tau.

maaf sis, boleh nsfw sebab dalam ni lelaki pun ada..dan untuk kes sis ni, sebaiknya jumpa doktor terus..