Plasenta previa or Uri bawah .size baby agak kecil

21/01/22 msuk wad sebab pp type 3.mse scan,size bby pula agak kecil.kndungan dh msuk 33 minggu tp size bby mcm 30 minggu kira2 1.5 or 1.6kg doc ckap.klau brat bby x naik dlm masa 2 mggu kna segera bsalin awal lh utk kluark n bby.hrap2 baby bertambah berat badan dgn normal dlm masa 2 minggu ni.🙏

1 Trả lời

Banyakkan minum susu. Susu full cream. Kalau boleh 3 kali sehari. Bg beratkan tulang baby. Insha Allah boleh naikkan berat baby. Lg beberapa kilo, 0.5kg je nk capai 2kg. Sbb 2kg tu dah kira berat baby ideal.