Ragu² dan nk scan

2 minggu lepas sy ada buat upt kt klinik dan result positif.. Alhamdulillah.. Skrg dh 5 minggu 4 hari.. Nk tanye normal ke tak ye simptom² pregnant tu tak rasa? Macam nk scan la nk confirm betul ke pregnant.. Tp 5 minggu dh nampak ke ye kalau scan?

2 Các câu trả lời

5 minggu hanya sebesar biji bijan. Ada yang nampak, ada yang tak nampak bila scan. First scan disarankan 8 weeks ke atas melainkan awak ada spotting atau bleeding. Bila jadi begini tak perlu tunggu 8 weeks, boleh terus pergi ke klinik/hospital. Simptom ni bergantung pada setiap individu. Ada yang ada alahan, ada yang takde alahan. Dua2 ni normal. Saya kategori yang kedua tu, takde alahan. HeheJadi tak perlu risau 😊 Teruskan consume folic acid sampai dah buku buku pink nanti. Bila dah buka buku baru doktor akan prescribe vitamin apa yang sesuai untuk awak. Jaga diri dan enjoy your pregnancy journey 🌹

1y trước

baik terima kasih.. sebab anak 1st dan 2nd ada alahan.. tp yg 3rd ni tak de.. tu yg risau.. semoga dipermudahkan sepanjang kehamilan kite semua😊

Sya 5 minggu pun xdak alahan. 7 mggu bru scan nmpk.

1y trước

semoga dipermudahkan urusan kite semua☺