HEEEE takjadi bersalin haha

2 hari kelmarin ada post pasal warded,,tapi ptg semalam dah balik rumah sbb false contraction haha. seram gak duk berpuluh kali ctg scan,pakar dan doktor lawat katil je sentiasa..dahla tangan siap cucuk branula,,done dexa, check bukaan segala bagai.. mmg otak tengah pikir mmg dh sampai masa ke waa jangan haha~ baby prem so mmg kene pantau la.dah cakap kat baby jangan keluar,,ok nasib baik dia dengar kata 🤣 last check bukaan masih sama, contraction takde,cuma sleepless night sbb asyik kene kejut je dgn nurse.hampir2 kene tahan wad lagi sbb ctg x cantik tapi baby tido je takde masalah apa haha. so due yang dah confirmed 26/3, induce sebab baby iugr. masih ada masa utk besarkan perut kecik beliau 😁.lain2 dah ok,, semoga berat cukup la nanti,,tak sabar nak jumpa orang baru .boy ke girl pon taktahu lagi ni haha,,

4 Các câu trả lời

saya pon femur& perut beza 2 minggu dari yg lain . 34 weeks 2kg berat . followup pakar . 36minggu minggu dpn doc repeat scan lagi nak tgk mcm mana . taktahu la apa plan doc . sbb anak sebelum ni perut kecik masa scan kena induce jgkkk

moga selamat semuanya sis 💐 boleh tahu, doktor ada mention baby IUGR sebab apa? brp minggu dah tu?

6mo trước

tula,kejap kata camtu kejap camni.pening kite.. takde GdM,BP normal,,pendek kata sihat walafiat la 😂 baby pon rilek2 je takde masalah apa. inshaAllah aminnnnn

Alhamdulillah. Mudahan hadapi kelahiran selamat

Semoga Di permudahkan urusan