Heartbeat baby 6 weeks

#1stimemom Salam hai ibu-ibu berpengalaman, saya mengandungkan anak sulung, saya nak tanya normal ke kalau dah 6 minggu baby masih tak ada heartbeat, selalunya sampai bila maksimum tempoh nak tunggu ada heartbeat ya? Actually, ikut tarikh last period, saya dah 11 minggu tapi 15/9 scan baby tak membesar (dan saya dah redha masa Dr kata tak menjadi). Tapi 26/9 hari tu saya scan lagi sekali baby membesar dengan kuasa dan izin Allah tapi ukurannya 6 minggu dan tiada heartbeat. Dr bagi peluang lagi sampai next week untuk tengok heartbeat. Saya risau dan asyik terfikir keadaan baby, normal ke 6 minggu tiada heartbeat? 😥

1 Trả lời

Sy dgr heartbeat baby masa 7 minggu lebih nk dkt 8 minggu. Tunggu je dulu, takpun boleh ke klinik lain utk second opinion nanti. Kiraan beza dr tarikh last period tu mungkin sbb proses lekat berlaku lambat. Doa je yg baik baik selagi tk turun darah. Dan jgn lupa consume folic acid ya

3y trước

Thank you share pengalaman. In Shaa Allah, saya pun doa dan harap yang baik2 je, aamiin 🥰