LMP 9week 3day tapi kantung still tak nampak janin. Normal ke? Dah 2x scan klinik swasta yg berbeza.

1st scan 6week 2day. 2nd scan yesterday. Masih tak nampak. Cuma kantung je. Refer ke hosp gov, doc scan and bagitau ada janin dlm kantung cuma mcm tak menjadi kalau tgk dr bentuk janin utk 9week punya janin. Suruh pegi KK utk pantauan 2weeks more, kalau still mcm tu doc suggest suruh cuci 😭😭😭 Do i need to wait till baby getting bigger? Maybe kiraan lmp saya tak tepat sbb saya period x regular. Ni 2nd baby.

1 Trả lời

Try repeat scan lagi nnt 2 minggu. Saya period irregular juga… 7w scan nmpak kantung je, pastu 9w2d scan lagi nmpak janin and heartbeat dah. Masa tu ukuran janin 8w. Skrng dah 12w dah kalau ikut perkembangan janin. Kalau ikut lmp spatutnya 13w6d mcm tu so mmg tak ikut lmp