Sy dah 16w 2d, gusi bengkak n berdarah itu normal ke?

2 Các câu trả lời

x normal, tu maksud ny awk kekurngan kalsium tu. X pasti nk follow cek up bole tnya doc ya. Slalu nya begitu, mommy kena mnum susu or amik pil kalsium. Sya pun jrg minum susu n x amik apa2 pil kalsium lagi, but alhamdulillah skrg da 18 almost to 19w xde masalh kaki kejang or gusi/gigi skit.

3y trước

Ok tq

kurang kalsium tu, satu lg jaga kesihatan gigi time preggy ni.. lpas mkan gosok gigi, sebelum tido gosok, sbb ibu mengandung mudah kna gusi berdarah, tkut lma2 t jangkitan kuman.. klau jga btul2 in sha Allah boleh dielakkan