tanda tanya?

14week..check up td nurse tnya..."dh rasa gerak2 rasa bulat2 x dlm perut tnyanya.."sy jwb x..cma mgeras tu ad la jarang2...ktanya nurse biasa 14 15week dh blh rasa...xpela tgk temujnji bulan dpn katanya... Alamakkk dlm hti ibu ni mcm2 tpkir...knp laa...ad x mommy2 kt sini sma week dgn sy? Blh share x dh rasa mcm mn?? ?

12 Các câu trả lời

Aah betul kata sis yg reply kat bawah ni. Awal lagi tu sis. Tak sepatutnya nurse cakap macam tu. Buat ibu² risau n terfikir je. Jangan risau sis, it's normal.. sy first baby, masa kandungan 20w baru dapat rasa sikit² je pergerakan. Macam angin² je. Bila dah 25w baru la baby aktif sampai benjol² boleh nampak kat perut. Nurse saya pun stat tanya ada rasa pergerakan baby atau tak bila kandungan saya dah 23w ke atas. Sebelum² tu ,mmg nurse tak pernah tanya. Don't think to much. Just enjoy your pregnancy journey 🥰🥰

Normal tu sis. Saya dah weeks ke 20 lebih baru rasa. Tu pun rasa sikit2. Setiap org tu berbeza. Saya ckp yg saya tak berapa rasa gerakan baby pada nurse kk, nurse kata ada sebenarnya. Tapi awak tak perasaan kot. Nak pula kita pregnant anak 1st.

x seme sm...nurse pun x perlu ckp mcm tu sbb dia sndr berdepan dgn mcm2 manusia ..emmm sabar sis 17 w msh blm rs pgerakkan yg btl2 cuma gedik2 je insyaallah xde pe2

Sama dgn sy..15w juga...smlm gi checkup nurse tmya mcmtu jgk....sy tkde rasa apa2 pun lg...mengeras pun tkde...kdg2 risau jgk..kenaoa ye..atau lmbat sikitnk rasa semua tu😅

5y trước

Tak semua orang sama. Depends.. Ada yg dapat rasa cepat, ada yg lambat. Esp baby first.. Normal je..

Kekdg rs mcm wave sis..or geli2 means dh rs la tu bby gerak2 .. klu msuk 20wik bby dh stat menendang dh..time tu trkejut2 d buat nye.. 😂

Sye dh 17 minggu.. Blm rasa ape2 lg.. Cuma kadang2 perut mengeras.. Doc ckp dlm 5 bulan lebih br kita akan rasa gerakan baby..

14 weeks? Awalnya nurse ni.. saya pon masa 19weeks baru rasa.. skrg baby aktif ja😁

Awal lg. Nurse tu xpernah pregnant kot. 😂 Biasa 1st baby lambat sikit dlm 16-20+ weeks.

Depends pada org jugak sis . Mcm saye 13 weeks dah boleh rase 😁 .

5y trước

☺️☺️

Sya dh rasa msa 14week.. Sekrang dh 25week 5hari