Denyutan bawah pusat

#13weeks Salam moms, bila kita tekan bawah pusat dgn jari kan, rasa denyutan nadi. Itu nadi ibu atau denyutan jantung baby ya? 😬

9 Các câu trả lời

kita xboleh dengar jantung baby dgn meletak kan tangan je awak. alat dopler yg nurse kk guna ataupon scan je boleh dengar denyutan jantung baby. lagipon baby awak masih kecik. kedudukan jantung baby pon hanya melalui scan / dopler je dpt detect☺️

2y trước

xpe. tnya je awak😘. tapi ada je mommy dh rsa pergerakan baby. sebab kulit perut nipis awak.

klu jnis y brisi mng sush nak teka..klu jnis kurus mng ada, mcm kaka sya dia srntuh pusat ja dnyutan dia lain kaka sya bgtau la..bila mcm tu bru dia cek upt..mng btul dia positif. Lain org lain naluri dia bila pregnant😁

nadi ibu. saya pon pernah terpikir mcm awak tapi bila pikir balik denyutan baby akan 2x ganda laju. denyutan yg saya rasa tu pulak sama mcm speed jantung saya. so confirmkan lah nadi ibu hehe

Wassalam.. kalau ikut logik mmg xblh la sbb baby duduk dlm kantung amniotik dia..lg pun bhgian bdn kita mmg ada je urat nadi besar berdekatan tu

nadi ibu. haha . sy pun msa 3 bln ada letak tgn kt perut igtkn nadi bayi dh syok la kita.. try ltk tgn kt prut suami ada nadi jgk kt perut😂

2y trước

o.. yeke pulak? ingatkan org pompuan je ade denyut² kat perut sebab ade rahim. hahaha.. nti lepasni kene cek perut suami.sy pun baru tahu benda ni🤣🤣🤣

jawapan dia nadi ibu.. sy pun tanya nurse 😆

2y trước

Ooo faham, tq sis 😍

saya pun de perasan denyutan tu 2x

2y trước

Sy first bby, jd bnyk benda yg sy xtahu sis. Lbh baik kita tanya kan 🥰

Pulak dah😌😌

2y trước

betul setuju sgtt

ibu

2y trước

Tq puan 🥰