pregnancy with iucd

11 weeks pregnancy with iucd

pregnancy with iucd
26 Các câu trả lời

saya da 2x preggy with iucd.. trmasuk preggy kalini.. bila doc n nurse start bebel rasa stress sgt2.. bila sy mention, sy aware sy ni high risk, tiap kali preggy ada gdm, sy da pakai iucd tp sy tak boleh halang kuasa allah utk bg sy rezeki.. bru la doc n nurse tone down sikit bebel2 tu.. sedih sgt, bergenang air mata tggu masa nk tumpah je tp tahan diri.. umpama kita ni tak reti jaga diri dan tak sedar diri high risk.. mmg emo 1 hari bila teringat..

6mo trước

Yg pelik nya dah pakai iucd Kenapa dia nak marah kalau dah rezeki. Bukan nya tak pakai apa

terang lg besuluh kita guna prncng khamilan , yg nurse2 nak marah knp ek ?? pelik , ibarat dea marah ketentuan allah bg rezeki kat kita , semoga tabah sis , sy pon pakai prncng pil , after 1 years adehhh telekat pulak fes bby czer tpi sy cuba nak normal sbb ade yg anak bru 5 bulan 2nd bby bole normal 😻 , masa sy buat buku dc nurse x marah , sbb sy ade surat hspital yg mnyatakan luka dalaman n perederan darah smua sehat

6mo trước

Iucd ada pantang larang jugak ke? Setakat yg diberi tahu takda pula

Ada ofismate yang preggy waktu pakai iud. Memang kecoh satu ofis. Dia pening, doktor pening sebab sepatutnya memang 99.99% chances tak preggy. Tapi in the end, Allah nak bagi rezeki kan, 0.01% itulah rezeki dapat baby. Takde iud yang boleh halang kehendak Allah.

2y trước

Sy pasang swasta pon terbabas juga sis 🤧

Maybe lambat tukar IUCD yg baru.. So kedudukannya akan senget.. Jadi,bila bersama..even terlepas setitik pun.. n kebetulan waktu subur.. Maka..jadi..jadilah ia..kuasa Allah tiada sape menghalang.

5y trước

Sedihnya. Kenapa nurse camtu. Kalau da jadi redha je la tu smua ketentuan Allah. Bukan kita tak cuba. Da la time pregnant ni sensitif. 😩

Sebab tu saya takkan buat check up kt kk. Kita badan da penat, pastu penat dgr bebel lagi. Mmg rmai fail guna iucd ni. Bukan pertama kali dengar. Lepas beranak ni, saya nak pakai yg tanam besi kt lengan tu.

nak tanya ada tk mcm saya.. test pregnant sekali naik double line.. test esok single double.. pegi klinik dia scan dh 6minggu.. skrg tnggu scan sekali lagi sbb sblom nie period tk stabil

saya 17.8 ni kne czer...kli ke 3 lpas tu dr srh ikat....saya dan suami xstuju jdi lpas bsln nnt sya kne guna iucd ni selama 5 tahun...serm jgk ble tngk pos sis ni..ape pon smua tu rzki kan..take care..

baru ingat nak pakai lepas bersalin nanti. rata2 baca komen.. ermmm . teruskan pakai sarung la. sebab itu yg efektif dgn kiterorg 😂

Nk tny psg iucd ni dkat private or gov ye? Lpastu dy ad checkup x utk 1st 1month,3month,6 month n etc... Nk tny sbb risau jgak

sy pakai,masa datang bulan keluar sekali dgn haid..3x pakai,tiap dtg bulan ,,keluar..darah bnyk n lawas...