10 weeks pregnant

10 weeks pregnant boleh x minum kopi ?

50 Các câu trả lời

siapa ada sakit pungung sebelah kanan ketika hamil trimester pertama ni? saya sampai susah nk berjalan disebabkan sakit pungung sampai ke paha . tapi sebalah kanan sahaja😭

Hye nak tanya , 10 weeks pregnant belum rasa denyut apa apa dekat perut kan? Saya belum rasa apa apa . Mual pun takde . Masa scan 7 weeks dah ada detak jantung .

sy 10w dan sy minum sekali 1mgu 1cup je tu pun minum nescafe decaffein.. kdg2 klu suami minum sy tumpang 1@2 sip je.. dan sy mmg jenis minum air ksg banyak...

preggy 10 mggu bleh x mnum susu kambing?? org kate susu kambing nim panas..

2y trước

klau original yes pns

Kalau boleh elakkan kaffein sbb kaffein ni mcm drug juga,, saya sepanjang pregnant Alhamdulillah mmg x boleh sebarang kaffein langsung bau je da loya

sy minum je. cuma kurangkan laa. klo terasa nak mnum sgt setegok dua tu jela.klo boleh elakkan.pikir nutrisi utk sibaby dlm mummy nye perut je

caffeine intake semasa hamil tak digalakkan. caffeine boleh naik kan blood pressure & heart rate. boleh jadi kencing lebih kerap = dehydrated.

Boleh.. Tp tdk d galakkan minum hari2 laa, sbb kopi teh nescafe ni bole turun kn hb dgn cpt

Saya mnum.. Tp kurang la.. Msa xdpt thn rsa teringin je saya minum.. Tp kurgkn serbuk kopi tu.. Bykkn air.. Xletak gula.. Xletak susu..

sy pitam kalau minum kopi...pdhal sblm ni bleh d katakan hntu kafein...x bleh x minum..skrng kna stop mnum....mnum mnuman coklat je...