DUE DATE..

1. BP tinggi 2. GDM on diet Minggu lepas dr detect protein dlm air kencing & inform sy utk dtg skli lg utk tgok keadaan sy & discuss utk tarikh bersalin 36w. Sy dtg hari isnin minggu ni, dr yg handle sy confuse knp kena bsalin 36w, sy bgtau lh sbb ad protein, then dia ckp result kncing hrini ok & sy tkde simptom IUGR. then dia decide utk sy bersalin 37w sbb 37w baby dh matang. Siapa pernah bersalin 37w? Sy next week masuk 37w, nervous. 🥲

7 Các câu trả lời

alahmdulilah sy ank fist n ke 2 bsalin 37minggu, sbb ad kencing manis dan gdm smua nya ok baby pn ok tp bby kena thn wad slpas brsalin doc akn pantau ank tu. .paling awal 3hari or smngu ank sy yang sulung tu smnggu duk wad ank ke 2 3hari. .msok wad smua nya resutl cntik. .jgn risau ya doc nk cptkn sbn xnk jd apa2 pada bby kita insyaallah akn dipemudahkn segala urusannya ya aminnm....

1y trước

Aamiin. 🤲🏻

sy pon kena serah diri 38w 9/6 nanti.. gdm on ubat.... hrap2 sempat la bersalin secara natural sblum serah diri.. sbb skrg pon hari2 dah skit tp skit main2 lg

1y trước

sma la sis,sya skrg DH 38w5h belum Ada tanda2 RSA NK bersalin,tpi Ada sikit2 nyeri KT pinggang dgn bby mengeras kejap2

saya pun doc dah ckp yg kenaa bersalin 38w . gdm on insulin . mmg knaa induce laa kan ? harap2 laa saya bersalin natural . takutnyaa knaa induce 🥲

Hi, Puan. Pengalaman saya naturally giving birth tepat 37weeks. I was GDM on diet too. Semoga urusan Puan dipermudahkan 🌹

1y trước

Aminn. Sama-sama. InshaAllah dipermudahkan😊

anak sy yang fist kena indus yang ke 2. .xindus sbb dh bukakk 4cm.esok tu bru tolak lbrm

Maksudnya, awak dipaksa bersalin ke?

1y trước

Haah, dah matang dah utk 37weeks.

slalu nye klu gdm memg kne induce..

1y trước

sepupu kamu samada on ubat/insulin. gdm diet bersalin ikut due, kecuali ada masalah lain