tak boleh tido malam

hi sy skrg pregnant 10w, sejak pregnant sy ssh nk tido malam. lg2 skrg sy tngh hidap batuk brkahak, lg la ssh nk tido mlm. asyik bngun kena buang kahak. tak tahu nk buat mcmana dah, sy risau bp naik & effect dkt baby klu tak cukup rehat. sy bru buka buku pink 9w, masa tu sy demam, batuk2, ssh nk tdo mlm jd bp tnggi. pnyudahnya sy kena dtg kk selang 2 hri utk check bp utk 2 mnggu. setakat ni da 2 hri sy ke kk utk checkup bp, alhamdulillah bp sy normal cuma 1st try msti akn tnggi sbb sy jenis darah gemuruh, nadi pun jd laju. urine utk 1st checkpup okay, cuma kli kdua checkup ada protein sikit dlm air kncing tp nurse tkde ckp pape, mgkin sbb sy tak sihat, kurang air dlm badan.

1 Trả lời

cian sis semoga cepat sihat saya baru 3 bulan lengguh pinggang sakit pinggang