Hi Mommies nak tanya.. check bsp ni pgi sblm sarapan, 2jam slps sarapan,lunch n dinner kan

yang check darah selepas mkn tu dlm masa 2 jam tu kita boleh ke makan atau minum? contoh habis mkn lunch 1pm... nnt sy akan check darah pukul 3.... 1pm-3pm tu kena puasa ke? atau boleh je minum? or makan? confuse??

2 Các câu trả lời

pkul 1-3 tu klu blh stop makan nak2 lg yg manis2.. banyakkan minum air kosong x kisan sejuk ke suam. mmg kencing banyak la, dan jgn lupa bykkan bergerak..baru bacaan cantik..sy hari bsp mmg rajin sgt2 la bergerak..lenguh badan pun buat xtau je.haha

seeloknya berhenti makan 2 jam sebelum cek gula sbb akan ganggu bacaan gula. minum air putih takpe.