pregnant tapi xda alahan teruk ,

,xda alahan teruk cuma pening . mual . sakit badan . makan berselera , normal ke pregnant xda rsa alahan mcm yg lain ? skrg dh 13weeks #firstmom #SeriusTanya

25 Các câu trả lời

sy merasa alahan ni anak first dulu jaa..14tahun lepas😂 tu pun muntah² bila bau nasi jaa trimester pertama..yg Ank kedua gugur 12w,ketiga lelaki,ke4 gugur 12w,sekarang dh 17w..xtau laki ka pmpuan..tapi xdak alahan jgk😂 yang sebelum ni muka Breakout teruk.. kali ni xdak pulak Breakout..xdak alahan tu adalah normal.. misi pun kata untung org xdak alahan,Sb bleh mkn mcm biasa..

4mo trước

betul... anak yg ada skrg ni laki² jaa..tapi masa abgnya saja sy alahan..yang adik tu pulak xdak alahan pun.. jantina sama ja laki²😂 jadi klu xdak alahan tu best laa..ada alahan ni lemah sikit..melepekk ja kt tmpt tido kan😅

normal je, saya pun dari awal sampai bersalin takda apa apa masalah, siap boleh panjat sana sini kemas rumah cuci toilet macam org tak pregnant even perut boyot, beria beli bantal pregnant yg besar tu sebab orang cakap orang pregnant mmg memerlukan, last tak pakai pun badan alhamdulillah sihat je takda lenguh takda sakit.. alhamdulillah baby sihat 😁 yg penting jaga kesihatan

Normal je. Sy pregnant ada 1 je alahan iaitu tak boleh bau perfume rumah. Lain² Alhamdulillah, no pening, no mual, takde hilang selera ke apa. Awal² tu cuma mengantuk je tp lepas 3 bulan okay dah takde rasa letih mengantuk etc. Lain pregnancy, lain pengalaman. Enjoy 🥰

Sama la kitaaa, sye nak muntah bila lambat makan je. Biasa sebelum preg kalau makan lambat ok je, skrg tak boleh. Nak muntah. Itu je… alahan lain takde, mengidam pun takde 😁

4mo trước

Alhamdulillah sis, hamil tanpa alahan la sebenarnya impian para wanita 🤣 Tak payah risau yeee, inshaaAllah semua ok ❤️

sy msa week 4-8, mual2 xselera makan.. masuk week9 dh ok smpai skrg 15mgu alhmdulillah atas izin allah masih ok,harap2 x alahn lh smpi brslin.. ank prtma dlu alah teruk..xleh bau itu ini..

Saya masuk week ke13 tu memang dah hilang morning sickness. Sblm tu pun teruk kena. Makan sikit muntah, minum sikit muntah. Dgn heartburn lagi. Seksa weiiii

4mo trước

Dah lama hilang. Dah nak beranak dah pun✌🏻

Alhamdulillah sy sepanjang kehamilan pertama haritu, takde morning sickness, selera mkn mcm biasa. Bila dh masuk 8bulan bru start sakit pinggang, so time kerja sy pakai maternity belt.

jgn risau..anda tidak berseorangan..sy baru 12w , alhamdulillah xde alahan..cuma loya jer..mkn plak berselera cuma kena amik kuantiti yg sedikit tp kerap .klu x, sy muntah balik..

4mo trước

semoga xda alahan smpai bersalin nanti

sama dgn saya sis . dr awal tahun pregnant smpai skrg minggu ke 13, sy x mengalami apa2 alahan... sy sgt bersyukur sis kerana x kacau pekerjaan harian sy..

4mo trước

best.. maybe sebab sy amalkan folic acid 3 bulan sebelum... p x tau la maybe faktor ke x.

normal sis. faham risau bila rasa mcm tak pregnant tu. tapi enjoy je selagi boleh. nanti bila perut dah mula besar macam2 tak boleh buat.

4mo trước

terima kasih bagi semangat dan nasihat dkt saya . risau tu blh jadi tahap stress . saya pun ptut besyukur xda alahan mcm yg lain .