Baby breech

What to expect when doc dh bgtau prepare utk czer sbb baby breech. Dh mcm2 cara bt slama nk dkt bersalin. Sbb baby dh membesar chance nk pusing tu tipis 😭. Apa ptt bt bila kne thu cser? Jga luka cmne? Nak kne beli pape ke utk bg luka baik? #firstbaby #firstmom

1 Trả lời

Didik diri bertenang. Redha. Terimalah czer tu suatu proses kelahiran yg normal sbb keadaan kandungan dan kita tak boleh vaginal birth. Cara jagaan: pastikan kesan czer sentiasa kering. Slow motion activities. Makan makanan baik dan sihat dan ambil makanan tinggi Vitamin C dan protein untuk penyembuhan luka yg baik. Minum air kosong secukupnya Riadah Slow walking bg peredaran darah ok. Keluar rumah ambil cahaya matahari vit D dlm 10 minute.

2y trước

Ya, redha.. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat