Tidur dalam posisi melentang 24 minggu.

Waktu sy sedar dari tidur posisi sy mesti melentang..adakah bahaya utk bayi sy.. sy ada terbaca dlm fb yg tidur melentang boleh mengakibatkan kecatatan pada bayi.. kandungan sy yg sebelum ni tak pernah macam ni..#ingintahu #pleasehelp #baby24weeks

4 Các câu trả lời

Sye klau nk tido terlentang saya lapik kiri kanan pinggang dgn bantal.. Jd tk sepenuhnya terlentang.. Skrg dh 38weeks 😊 baby masih sihat Alhamdullilah

2y trước

Sy pun sama.. Sebelum tidur sy pastikan kiri kanan sy ada bantal untuk make sure sy tidur posisi terlentang tu rendah.. Sempit sikit lah bila bantal kiri kanan.. Tapi nak buat macam mana.. Demi keselamatan anak..

risiko stillbirth nnti. sbb tidur tlentang sbnarnya bg tekanan pd salur drh utama. drh kan bwk oksigen bimbang bekalan oksigen utk bayi nnti bkurang

2y trước

Betul tu.. Baby boleh lemas

Sendal tepi badan dgn bantal so tak terlentang flat terus.

Saya tidur mengiring tapi bila bangun tidur terlentang