Folid acid

Waktu awal hamil boleh makan ke folid acid niy

Folid acid
14 Các câu trả lời

Boleh sis. Sy da amalkan makan ni sejak 4 bulan yg lalu, x pnah skip. Skrg sy da 5 weeks pregnant. Kalau boleh kene mkn sblm plan nak preggy. Doc pun nasihat begitu mase sy checkup 1st pregnancy dlu. Tp xde reseki mase tu sy MC.. lps je MC sy rest beberapa bulan then sy start amik Acid Folic wlaupun mase tu sy xtau nak plan preggy semula or x.. alhamdulilah skrg da preggy

3y trước

Setiap mlm sebelum nak tido.

boleh sis. Mula² mase belum buat buku pink,saya makan yg ni. Bila dah buat buku pink,nurse bagi New Obimin. nurse cakap dlm tu semua dah ada dan cukup lengkap. jadi tak payah makan asid folic yg beli tu. So sekarang saya makan yg nurse bagi je lah..

wajib makan sis terutama untuk trimesters pertama sb folic acid ni tujuan dia mengelakkan kecacatan pada janin.. waktu trimester pertama kan janin dalam proses membentuk anggota badan...

Kena makan seawal 3 bulan sebelum pregnant..:) kalu baru dpt tahu preggy better terus start makan

Boleh. Tapi bila usia kandungan meningkat refer dengan nurse or doc adakah kandungan folic acid dalam pil ni cukup untuk mommy.

boleh, suggested. saya makan before kawin bulan 6 alhamdulillah bulan 1 dah ada rezeki anak. dan terus makan sampai skrg :)

Sgt boleh.. Saya pun makan ni utk ikhtiar mengandung smpai kandungan nk masuk 4 bulan

Bukan boleh ke tak boleh sis, ini wajib sissss 😂

dari sebelum hamil lagi boleh amalkan mkn sis

boleh sebelum I pregnant dah makan