Glucometer

Wajib kah beli glucometer check sendiri bsp kt rumah? Semalam kali ke 4 dh buat bsp kt klinik since 14week detect gdm. Sekarang 28week. Sebelum ni ada la nurse suggest beli glucometer buat sndiri kt rumah xsusahkan diri nk dtg bnyk kali sehari check bsp. Sebab saya xkerja so saya kata la kt nurse xpa la lgipon sy xkerja & kk dkt ja dgn rumah 5 min ja. Tapi semalam time 28week tu ada sorang nurse ni buka2 ja buku pink saya untuk monthly checkup & bsp review terus tnya saya dgn nada marah aik xbeli lagi ka glucometer? Dh la muka xsenyum mmg jenis garang. Saya pon pepagi tu mmg xdak mood jugak terus terjawab haa xbeli pon xpernah pon kata nk beli sndiri mmg nk buat kt sini ja. Lepas dh klua dri kk baru terpikir, alamak kenapa saya jawab mcm tu. Tapi mmg kena buat sndiri ka kt rumah untuk check bsp?

1 Trả lời

Ya..saya pun beli sendiri n buat sendiri...tak payah ulang alik....lebih senang....utk kita pantau.baik ada satu sendiri...x rugi ..utk kegunaan masa depan

5y trước

Nop tak wajib and dia tak boleh marah sis.