..

usia kandungan saya dah 18 minggu .hb saya makin rendah .first buka buku pink 12 .nurse ada bagi saya ubat obimin dan juga zincofer(saya tidak boleh makan) dan skrg saya ada ubat maltofer .ubat maltofer bila saya minum pagi badan saya agak lemah bila makan malam esok pginya agak bengkak ketara sangat dekat mata saya .(saya xada bgtahu nurse pasal ni )ary tu sya ada pi klinik ambil darah sbb nak tgok hb .Hb saya makin turun sampai nurse bg saya ubat iron tablet saya x makan pun saya risau .sbb ada org kata saya ni alahan ubat .saya nak tanya perna tak ibu2 mghadapi masalah ni dan apa ibu2 buat untuk naik kan hb ibu2 .saya baru mgandung anak pertama .harap bantu saya . (dalam pic tu xada pic obimin)

..
28 Các câu trả lời

Mkn ubat dgn air limau kasturi inshaallah hb naik dan awak takkan muntah..mula² sy pn cmtu..

apa2 yg sis rasa, sis kena jujur dn gtau dgn nurse or doktor. jgn simpan2 ya..😊

Saye amal jus mamariam Alhamdulillah hb OK... Dlu hb Rendah jgak...

Try minum jus mamariam tgok feedbck mcm okay ja

4y trước

terima kasih..

Minum pati delima. Hb cantik sentiasa. InshaaAllah.

4y trước

mgkin saya ambil pati ni tak teratur tu yang hb sya sampai turun ke 11.2 trima kasih bgthu sis cara mgambilnya .

Saya minum ningxia red. Hb cantik

4y trước

terima kasih bgtahu

Try minum jus gojiberi

4y trước

saya akn try sis .terima kasih

Maltofer tu Manis x sis?😅

4y trước

rasanya coklat sedapp dmakan