Denyut kt perut..

Usia kandungan mggu/ bulan ke berapa kita akan rasa denyutan/ pergerakan baby kt perut

30 Các câu trả lời

Klu just denyut kt perut.. 8w sy da nmpk perut bdenyut... Bila scan pun mmg nmpk jntung bby laju je... So stiap ari sy just tgk perut la nk tgk bby okay ke x... Klu kurg nmpk denyut sy usap2 perut..sbb risau klu2 salah mkn ke apa.. . Nnti nmpk blik... Wlupun time tu perut sy xnaik pun lagi...

Kandungan pertama slalunya lambat rasa. sebab tak pandai agak lg bergerak ke angin dlm perut. Sy 24w baru rasa mcm ada angin dlm perut. Setiap org berbeza, kalau perut jenis tebal lambat lah rasanya. lepas rasa tu kena inform nurse, kena suntik vaksin utk prevent kancing gigi. dlm 27w camtu.

Kalau denyutan tu 16 weeks sy dh rasa.. Dh nmpak dup dap dup dap jntung dia dkt perut. Tp rasa baby gerak 21 weeks ni baru rasa kuat... Kdg2 terkejut rasa mcm kena tumbuk manja dlm perut. Hihihi...

Saya dah 18 weeks masih tk rasa denyutan, /pergerakan baby tengok org lain punya komen rasa tak sabar je nak rasa pergerakan baby kat dlm Perut ni 😫😫🤭🤭🤭

Saya usia kandungan 3bulan dah rasa denyutan baby..pergerakan baby 4bulan..16w 6 day dah di bagi tapak kaki pada perut belah kiri 😁.

5y trước

Yg rasa denyutan baby tu.saya pegang dan rasa perut denyutan baby.kalau xpegang pun xpe..bila kita mengiring kan rasa perut kita ni denyutan baby macam getar laju cikit.yg baby saya bagi tapak kaki.masa saya tidur lapik bantal belah kanan..nk pusing kiri..pegang LA perut kiri ni.pegang2 rasa benjol.eh ni tapak kaki ni..dia bagi..di tendang bagi cap tapak kaki 2x.sakit La rasa nk pusing kiri.

Sye mse 12w sje je tekan perut slow2 bole rasa da denyut jantung baby. Kuat pula tu hihi. Kadang kiri kadang kanan 😂

Sy 16week da rasa berdenyut. 1st baby. Setiap org akan rasa awal dan lewat sikit. Tidak semua sama kata doktor aritu.

5y trước

Tida sakit sis. Berdenyut denyut begitu je. Ada rasa geli2 sikit. Tp tidak lama

Saya dalam 16/17w haritu dh rasa letup2. Sekarang 29w bergolek2 kt dalam tu Sekali dia kick terkejut 😂

5y trước

Tak sakit pn. Rasa gerak2 dalam perut je. Bila dia bergerak nampak perut berombak

Sy dh 17weeks dan sekrang 20 baby dh aktif bergerak...tgok pada individu dan bayi...

Sya first baby 17w dah boleh rasa denyut2x kat perut..😄