Baby kurang gerak

Usia kandungan: 20 minggu Kandungan: Yang pertama Rutin baby: Selalunya baby kerap gerak terutama masa baring tapi sejak semalam baby kurang gerak. Tak aktif. Ini simptom apa? Ada risiko? Baby okay ke?

5 Các câu trả lời

20w kdg pergerakan bby xtlampau kuat sgt..dia aktif je tp mybe kite kdg xperasan..kalau sis risau, try pi scan tgk..sy pernh je dlm situasi sis, risau duk sentuh2 perut,gocang2 nk rasa dia gerak ke x..tp ikut naluri sis la klau mmg rasa xde sebarang movement lgsg better pi hospital

Kalau tak aktif tp masih ada rasa movement tu should be okay for 20w. Sebab ruang masih besar kadang tak rasa. Thats why 28w baru kita kena kira fetal movement. Kalau tak rasa langsung better ke pac. Pape pun follow your instincts.

X perlu risau lg sis sbb waktu ni mmg kurang rasa pergerakan sbb ruang masih besar, msa ni bila baby gerak pn ada masa mmg x rasa. Start kira pergerakan 28w above, masa tu klu kurang pergerakan baru risau

20w should be normal as long as u ada rasa 1x gerak dlm sehari. sbb ruang masih besar...dan baby masih kecil.