Bila waktu sesuai kemas beg hospital

Usia berapa minggu untuk kemas beg hospital?#SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu

10 Các câu trả lời

better kemas awal sis. anak 1st sy terberanak masa 35w, 2nd prgnancy ni sy dah start kemas masa 28w n ready dlm kereta. buku pink pula sy sentiasa bawa dlm handbag pg kerja. btw due sy ogos 2024. skrg dah 33w.

1t trước

sama kita due ogos.. saya edd 8.8.. first baby ni excited lebih haha

now dah week 30...tgh prepare brg baby dah..hujung mgu Ni Kita cuci and keringkan baju2 baby semua.. brg Mommy dah beli skit2 juga..mcm nursing bra, pads, and Kain batik..

da nk msok 33week nurse tnye da prepare ke brg bby saya kata belum lagi.hahahah mood tu blom dtg lg. mybe lepas jmpe pakar kot baru nk beli sikit2

sy dh 30 minggu xkemas lg.. ingat 32mgu bru nk cuci2 ..brg bby dh byk beli, brg sndri xsetel apa2 lgi..

saya kemas beg 80% bila masuk 32 weeks. bila kemas beg baru check semula apa yg takde hehe

Sy 30 minggu dah kemas sikit² ☺️

33 minggu dah siap semua huhu

Saya dah kemas. Due ogos

sy 32mggu da 80% brg2 siap

masuk 7 bulan