Tak berak & asyik meneran

Urgent 🚨 Baby saya 2 month, kerap tak berak, selang 4-5 hari baru berak. Asyik meneran je, bila lama lama meneran dia menangis tapi sekejap lepastu sambung balik meneran. Kesian tengok dia. Baby fully bf. Kerap kentut & perut lembut. Sbb cara pemakanan ibu atau baby mcm tu? Ada sapa sapa macam anak saya tak? #firstbaby #advicepleace #bantusharing #firs1stimemom #firstmom #ingintahu #FTM

2 Các câu trả lời

Anak saya pernah kena macam tu. Kena rajin urut perut anak. Mommy boleh try makan prun sunsweet, oren (tapi jangan banyak² ) dan buah lain yang boleh trigger dan mudah anak berak

2y trước

Terima kasih sis Nora. Saya akan cuba. Ada tak makanan yg saya kena pantang sis kalau baby mcm tu?

Boleh try buat urut baby.. Awk cari video nad masrom dekat tiktok.. Dia ada ajar cara urut baby kembung, sembelit, angin.. Sy buat dekat anak sy, alhamdulillah menjadi..

2y trước

Terima kasih sis, saya akan cuba.