Placenta Pelvia

Hi uolsss...saya pregnant dah 29wks disahkan placenta pelvia stage 3. Ade sesiapa yg pernah alamai n bole share pengalaman ni sehingga uolss bersalin...tq ye ????

3 Các câu trả lời

Risiko utk pendarahan sgt tinggi placenta previa type 3 ni. Dr akan bagi tarikh utk operate awal supaya tak terjadi contraction awl yg mana once awk start bleeding, mmg akan susah sgt utk stop. Kalau start bleeding awl, awk akan bed rest, most probably dkt hospital sbb kena ready utk emergency cser. Biasa placenta previa type 3 uri susah dh nk naik sbb dia tempek dkt saluran bersalin

Kwn sy terdetect ms 14weeks tu sis, dia btl² rasa down lpas scan ngan doc.

Same lah kite..saye stage 1😢

5y trước

Aminn