Umur berapa baby start mkn?

Hi umur berapa baby start mkn, saya survey vtt banyak ckp start 6 bulan. Anak saya baru nak masuk 5 bulan tp dia nangis mcm dia lapar nak mkn. Bagi susu x nak. Boleh ka nak ajar baby mkn awal? #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #firstmom #bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Banyakkan membaca ibu. Jangan bagi makan apa2 pada bayi sebelum umur 6 bulan. Sistem pencernaan bayi belum matang. Kalau puan nak bagi juga, anak boleh jatuh sakit kemudian hari.

1y trước

Ye betul tu👍

xpayah bg mkn kalau takde nasihat dari dktr. benda tu normal ja.