Bayi 7 months+

Umur ank saya dlm 7 months+. Ank saya masih belum merangkak. Ank saya dah dalam posisi merangkak, cuma tangannya masih belum gerak untuk kedepan. Normal ke ye?#bantusharing

3 Các câu trả lời

xpasti sy normal atau x...tp perkembangan setiap bayi xsama...ada cpt ada pula yg lambat..ank 1st sy dulu skip trs merangkak....trs dia berjalan....awk blh tlg2 ajar ank utk bergerak ..

Yup normal. Boleh semak milestone anak dalam buku kesihatan anak atau dalam checklist milestone TAP ni. Ada panduan di situ.

Anak sy 8bln pun belom merangkak sis.. setiap bby perkembangan dia xsama.. mulut jee kuat bebel cara dia..🤣

9mo trước

Hi sis, anak awak 8 bulan dah babbling like ‘mama’ ‘papa’ ke? Maksud awak bebel tu? Anak saya kurang babbling tapi bebel like aaa yee eee mcm tu je