PERCAKAPAN ANAK

Umur 2y8m faham semua & boleh ikut apa suruh cakap. Tapi masih tak pandai buat ayat. Susah nak ajak sembang, kalau sembang pun dia ckp bahasa jargon, ayat tu sikit2 je. #sharingmommies

1 Trả lời

Kena tengok balik daily routine anak macam mana. Hari hari anak bersosial tak? Ada bermain dengan rakan sebaya tak? Ada bagi screen time tak? Siapa yang selalu borak dengan anak? Nak anak bercakap parents kena berkomunikasi dengan anak. Bercakap eye to eye level dengan anak. Buat 2 ways of communication.