assalamualaikum,saya nak tanya ketika kita warded nak bersalin ubat apa perlu dibawa untuk diri kita

ubat² ketika bersalin

2 Các câu trả lời

kalau tgh makan ubat mcm darah tinggi ke, kencing manis ke yg memg wajib makan nonstop tu kne bw sbb nnt dr akan tanya history kesihatan kita, kalau allergic ubat apa pun kne ambil tahu nama dan mg sbb nnt akan letak dkm rekod. kalau takde keperluan tak pyh bw. Untuk luka jahitan pun dr akan monitor all the time, kalau okay je dorg takkan letak ubat apa2 dh. just nnt kita dh balik rumah boleh start letak ubat berpantang tu kalau ada. Maaf, ubat yg mcm ni ke puan tanya haha 😂

8mo trước

okay baik awak.. tak kena pada asal maksud persoalan saya sebenarnya.. tapi,tak apa pengetahuan jugak.. maksud saya macam nak masuk labour room tu perlu bawak ubat apa.. macam sebelum nie dOc tanya ada tak ubat nak sapu pada bahagian kemaluan bagi baby mudah keluar.. saya blur..

saya dulu x bawak apa2 pon. kalo kita xsihat time dalam wad minta kt nurse je. nt dorang bg kt kita ubt.