Hi, i dah 33 weeks tiba2 mengalami selsema n batuk2. x tahan sgt rasanye. boleh ke i mkn ubat batuk?

ubat batul n selsema utk pregnancy 33 weeks.

5 Các câu trả lời

Saya masuk je 35w. Jumaat saya demam, sakit kepala, selsema n batuk, mkn panadol, setiap hari sakit kepala n selsema teruk. Selasa warded terus sbb tak okay2. Awak kalau pregnant n demam yg kalau awak dah tahan, tak okay jugak, makan satu/dua panadol. Then kalau tak okay jugak walaupun dah hari ketiga, terus g PAC ye. Jgn jd macam saya, dh 5hari baru pegi. Rupanya Panadol yg saya amek 2pil sehari tu pun effect ke hati. Sampai warded ye. Saya ada pegi GP, GP pun bagi panadol je kat saya huhu. Dr dah bgtahu saya, saya tak boleh pegi klinik biasa pun untuk amek ubat sakit kepala. Sebab ada history prolonged migraine. Effect kat badan ni lain bila demam masa pregnant ni.

yup better jumpa dr sbb ad certain ubat time preg xleh makan but masa sy sakit hari tu dr2 bagi sy uphadyl apetah

1y trước

utk batuk

better jumpa doktor sis, sbb saya dulu mmg doktor tak bagi makan ubat batuk ,takut effect ke baby

sy tnya dktr blh mkn panadol ke tk .dktr ckp boleh .sbb mggu lps sy demam dan batuk .tp cuma ubt batuk je sy x amk .

Untuk ubat batok, kena jumpa doc.. sbb ada ubat batok tak sesuai utk preggy mum