assalamualaikum..maaf bertanya..ubat ap ye.yg elok untuk ibu 4 bulan..sy dah semingu lebih batukk.

ubat batuk yg sesuai

16 Các câu trả lời

Kena p hospital check sis . sy batuk teruk g hospital nk ubat . doktor check semua then masa nk ambik ubat dkt farmasi , org farmasi tanya balik sy boleh ke ibu pregnant mkn ubat batuk ni .. sy pulak jadi takut nak mkn ubat tu . doktor pun bnyk pelatih lagi was² sy .. last buat cara mak² kita dulu selamat . sy buat lemon madu suam² minum bnyk kali hilang batuk . stop dulu air sejuk²

saya kalau pregnant memang tak berani nak makan ubat 😂 sebab takut ada kesan pada baby kecuali ubat tu khas untuk baby saya makan .. saya kalau selalu batuk saya minum air suam panas2 sikit memang sedaplah kalau kena kat tempat yang gatal tuh atau air limau tuh takyah bubuh gula untuk keluarkan kahak .. memang berketul2 kahaknya keluar ..

sis pergi klinik je check doctor jgn makan ubat sembarangan..saya haritu pon batuk lebih 2 minggu.pergi klinik doctor bg antibiotik n ubat batuk..ikut hati taknak makan ubat apa2 sepanjang preggy tp takut batuk tu boleh effect kat baby kalau ada jangkitan kuman..so better jumpa doctor..

saya pun perna batuk dalam 2 minggu batuk kering lagi tue , lepas bklinik saya jumpa doc bagi tahu , and doc bagi saya ubat batuk untk d minum 3 hari , sekali jak minum batuk pun bkurang , lebih baik jumpa doc dulu jangan makan smbrang makan ubat

sy batuk dh 3 mnggu lebih x elok2 jugak. ubat batuk yg dr klnik bagi pun dh habis. tapi still tak elok2, pergi hospital pulak diorang takboleh bagi ubat sbb pregnant. last2 sampai ke harini tak elok batuk ..

Ubat hospital semua kena consult dengan doktor.. jgn suka² beli dgn farmasi sis.. kalau nak cuba kaedah rawatan semulajadi mcm mnum air lemon ke apa blh la tapi berpada-pada ikut keserasian

Tak semua ubat batuk sesuai utk ibu mengandung ye baik check kat klinik sbb batuk nanti tahu la dr bagi ubat yg sesuai.. Sbb kalau ubat batuk biasa tu ngantuk. Nanti effect kat bby juga.

Takda ubat 🥲 Walaupun sy ke klinik tapi takberani nak makan ubt 😂 Sy paksa diri minum air kosong dan air panas.. makan masa jugak nak sembuh tpi alhamdulillah…

Carik jenama prospan.. mse sye keje klinik dlu doc mmg akn bg ubat batuk jenama tuu utk ibu hamil atau tgh menyusu

Jumpa dr sis takut klu batuk lagi lama effect dgn baby,Biasa doc bagi ubat yg mmg sesuai untuk org mengandung