Kiraan Bulan

Ualls nk tnya. 32weeks bersamaan berapa bulan ek? ?

24 Các câu trả lời

😅😅 Mcm saya da 39w 2 hari ni xkan 9 bulan lbh sis..org mengandung 9 bln 10 hari sis..kna refer balik jadual kehamilan sebab cara kiranya xsama mcm kira bulan atau minggu mcm biasa..sebab tu da 40w pun doc masih bagi tempoh smggu kalau xbsalin kna induce..dia xkata org mngandung 10 bulan..xbole kita dgn bahagi 4 mcm tu..

Kiraan kandungan kita 40 weeks tapi sebenarnya kita pregnant 38 weeks je. Cara kiraan, cth skrg 32 weeks: 32w tolak 2w = 30w 30w bahagi 4w = 7.5 bulan = 7 bulan 2 minggu

5y trước

Wow . X pernah tahu pn . Igt kan bhgi 4 je . Ilmu baru .. Tq sharing 😍

Weeks ikut sifir 4, Saya pun xthu,masa 16weeks,sy tnya doktor.16 weks berapa bulan🤣 , doktor kata 4 bln.ikut sifir 4.1 bulan ad 4 minggu.

1 bulan ade 4 minggu... dah pgnent berapa weeks bahagi dgn 4 sis.. dpt taw dah brpe bln.. hehe.. comey la.. adess

Pling tepat kira contoh 7bulan, 7x4week + 2=30week.so 32minggu tu lebih kurang 7bulan stgh

5y trước

Ya..mcm ni betul

32 weeks bahagi 4(4mnggu dalam sebulan) Mcm tu la sis nak tau😅

Selepas rujuk jadual..sy dapati 32w sama dgn 7bulan hehehehe

nurse kata 32 dah 8 bulan . 36 dah 9 bulan . 41 10 bulan

Sy pon 32w... Tp kompius, 7 bln ke 8 bln.... Hehehe...

Confuse juga tengok jadual kiraan bulan ni...