sushi

Tumpng tnya kalau Makan sushi ni boleh ke?

sushi
15 Các câu trả lời

Saya tengok acc sis ade bnyk prob psl baby kn? Contoh perut cramp, baby kecik. Patutnye sis kena jaga betul2 pemakanan. Pstu saya terbaca sis ade ckp yng sis termkn sushi yng mentah jugak ye? Tu semua common sense sis. Sushi yng dh masak pon ptutnye kalau blh elakkn sbb ade cuka, yng mentah / half cooked x blh mkn sbb bacteria bnyk, blh membunuh baby. Saya cuma pesan je. Kalau sis rasa x sedap badan, better checkup terus🥰

4y trước

Saya sakit perut smlm sakit krem kt perut ni kene pegi klinik juga ke?

Blh je . Kt japan perempuan mengandung digalakan makan . Tp org kite ckp xblh so follow je mcm org kita ckp klu xconfident just yg telur2 salmon n salmon tu xyah makan jenis sashimi apa semua

Boleh je makan yang ni...sushi Malaysia x macam sushi jepun yg totally raw... Lagipun u makan yg ade Timun, telur ikan etc... Tapi elakkan makan Yg jenis sashimi ye.

4y trước

Noted tq sis 💙

Ibu kena jaga pemakanan semasa pregnant, supaya baby membesar dgn baik & sihat.

Jangan makan puan, boleh disebabkan keguguran. Demi baby kita berkorban

4y trước

bahaya kalau x masak.. kalau yg dimasak okay je

Saya baru mkn sushi smlm.. beli yg masak. Jgn mkn yg mentah2 tau..

4y trước

Ok tq awk💙

kalau boleh elakkan. sebab mengandungi cuka pada nasi.

Makanan mentah xboleh makan melainkan yg mmng fully masak .

4y trước

Saya termakan semua tu 😭😭😭

Cuba elakkan mknn yg xdimasakatau mentah

Mentah x boleh or separuh masak