Baby Kurang Gerak

Tumpng Tanya lau 14 mingu dah boleh rasa gerak baby ke. cam saya sudah masuk 14mingu msih blm rasa gerak baby.. Rasa risau pn ad...

25 Các câu trả lời

Blm... Plg pun 16minggu br rs mcm angin ketuk2 kt dlm. Hr tu excited nk rs baby gerak and etc. Sekali msk minggu 20 lebih mcm tu... Sy blh siap teriak: baby not so hard!!! Aduii!! Siap tutup muka menahan gerak dia

4y trước

Me too...hahahaha....mcm main ragbi

14 week awal lagi tapi ikot badan seseorang,kalau saya 23 week baru rasa baby gerak tu pon slow sangat rasa berdenyut2...jangan risau awal lagi,kalo sis rasa was2 boleh g scan klinik swasta😊

14w belum cukup 120hari. Baby ditiupkan roh pd usia 120hari (4bulan). Normal paling awal blh rasa baby brgerak diusia 18w.

Sy dah nak masuk 19w pun tak rasa lagi. Entah tak tahu rasa ke tak. Perut tepu dgn lemak. Takpe nanti rasa laa tu 😁

4y trước

Takpe la, nanti lama2 kita rasa laa ye 🤗

kecil lg sis grkan dia msh perlahan n otot2 baby msh lembut sbb tu kita x rasa pegrkan dia....sy 15 w punsh blm rs lg

Sy 18w baru rasa gerak.. tue pun halus je Dan kdg2 jee. Baby kecik lgi Dan byk lgi ruang dia boleh pusing2.. 😊

Blm lg rasa tu. 17w br rasa tu pun rasa mcm jentik2 ja. Kadang x rasa langsung. Atas 22w br rasa betul2 gerak

14w awal lg sis. Sy 16w bru start rasa slow2. Tu pun doc terkejut sbb awal sgt rasa bg first time pregnant.

sya dh 18 weeks tp blm rasa gerak.. kadang risau gak tp org ckp normal ja so i pun acah² tenang 😂

Kecil lgi sis.... Sye nk dekat 20 weeks bru start rasa... Tu pon cikit² jer....