Naik moto dari selangor ke perak

Tumpang tanya, sebelum ni saya dengan suami memang kemana mana naik moto tapi dekatdekat je. Tapi esok ada urgent kena ke perak. Saya baru 23w5d. Bahaya sangat tak ye? Kalau saya selalu berhenti dekat rnr boleh kurangkan risiko bahaya tak? Maaf bertanya sebab saya baca ramai kata boleh asal tak langgar lopak dan terhentak tapi saja minta pandangan/pengalaman dari mommy lain. Tq #firstmom

2 Các câu trả lời

Jangan ambil risk ya ibu, actually bahaya even you akan avoid bumps, humps, lubang jalan semua, still risky sbb kita akan fikir kita boleh avoid tapi ikut situasi sometimes x boleh nak avoid. Lagipun it's a highway, banyak kenderaan juga kat highway speeding and all. Kalau terlanggar or termasuk lubang, humps, or jalan x rata, silap hari bulan boleh affect baby's development especially brain and nervous system ya. Jangan ambil risk ya, if you ask me. Kalau ada kereta, please guna kereta.

ikut pgalamn sy slgi xde Sarah y kluar kdungan alhamdulilah ok