ubat selsema

Tumpang tanya, saya selsema dah 2hari. Td pergi klinik doc bagi ubat ni. Okay ke?

ubat selsema
29 Các câu trả lời

Kalau sia dah maklumkan yg sis pregnant dan doc beri ubat tu. Maknanya okey lah tu sis😊 saya masa awal2 preggy ada demam and doc bagi uphamol, amd saya terus tanya okey ke makan doc. Doc cakap kalau awak bagitahu pregnant, doc mesti akan beri ubat yg ibu mengandung boleh makan. Jadi jangan risau. Apapun incase risau, terus je tanya doc masa tu. Jangan tanya pada grup sebab doc lebih tahu

Kalau kita bagitahu doc yang kita ibu mengandung, doc akan bagi ubat yang boleh ibu mengandung makan. ☺️ Macam saya memang usus ada masalah untuk membuang dari kecik lagi, masa awal pregnant doc tak bagi saya ubat dia bagitahu cara yang baik, sekarang nak masuk 6bulan baru doc bagi saya ubat sembelit sebab doc takkan bagi ubat sembarangan dekat ibu mengandung. 😘

kami2 ni bukan doktor awak tunjuk ubat mcm tu bukan kami2 ni tahu pun😁...aduhai klu dah doktor yg bagi sah2 lah boleh mkn.doktor akan bgi ubat yg sesuai mengikut keadaan kita samaada kita ni menyusu ke ngandung ke.soalan tu biar lah cerdik skit klu tak dijawab nti dikatanya sombong.ni jenis2 soalan nak kena sekolah🤣

Bkn niat nk kecam tapi geram, pergi klinik jmpe dr, dr bg ubat, blik tnye dlm sini dkt org yg bukan dr??!! Apa laaa, cuba la terang sikit pemikiran tu, kalau mengandung bg taw mengandung, dr akn prescribed ubat yg slmt utk ibu mengandung especially ubat selsema bkn yg blh simply mkn.. Tu pesan dr sy yg bg taw.. 😔

kalau awak tak mengndung, doc bg ubat flu biasa. kalau mengandung, bg ubat sesuai utk ibu mengandung. itu bergntung dgn pemikiran bijak pandai awak. samada awak gtau doc awak mengandung atau x. doc xkn bg ubat sbrngn. dia psti akan tnya awak dh kawen ke x, mengandung ke x.

sis kena tyr dokter.. kalau sis mengandung kena bgtahu tyr boleh ke tak dekat dokter .. kalau boleh sis plk rasa ragu takut , sis tak yah lah mkn .. kenalah sabar kerap hembus tggu sampai baik selesema tu sendiri..

Did u inform the doctor that u r pregnant? If yes mean then the doctor suppose to prescribe u safe medication can be taken during pregnancy. and why not you ask the doctor it is safe to take during pregnancy.

kalo doc yg bg too ok la..aiyaaa...len la kalo sis g beli sdri..sy pon mase preggy dpt jgak ubt selsema.. tp ubt sy xmcm sis pye..n doc bg 5bjik shj..shari hya sbijik..sis bgtau doc sis preggy ke x

dokter xkan bagi sembarangan ubat untuk orang mengandung lah ...kcuali kalau kau x bagitau yg kau x preggy memang dokter akan bagi yg khas bukan untuk pregnant

dulu pun Sy selesema pei klinik bagi ubat, Tapi Sy xmakan pun, Takut cume banyakkan Minum air Suam je, Kalau nak Lebih kepastian Sis boleh Taye doc sis